HERA 2.1 Beta
Hera.

Testiranje pristupacnosti sa Style

Sta je HERA?

[ HERA | Pomoc | Informacije | Kod | Kontakt ]

HERA je alat koji sluzi za proveravanje pristupacnosti Web strana prema specifikaciji prema Vodicu za pristupacnost web sadrzaja(WCAG 1.0). HERA izvodi preliminarni komplet testova na strani i identifikuje svaku automatski otkrivene greske ili kontrolne tacke su skladu, i koje kontrolne tacke trebaju daljnju rucnu proveru.

Uvek je potrebna rucna revizija da bi se ocenila pristupacnost strane. Da bi mogli da obavimo te testove potrebno je da znamo Vodic za pristupacnost, kako korisnice rade sa asistivnim tehnologijama, i naravno, imati prakticno razumevanje oblikovanja web strana.

HERA pomaze u rucnoj reviziji naglasavajuci delove strane kojima je potreba provera, instrukcije kako izvrsiti testiranje, dva pogleda na istu stranu (normalan prikaz strane i sa HTML izvornim kodom) sa najvaznijim elemnetima za proveru naglasene bojama i ikonama.

Formular vam dozvoljava da modifikujete rezultate odredjene automatskim testiranjem, dodate komentare o svakoj kontrolnoj tacki, i da date ime pregledaca. Takodjer je moguce da kreirate izvestaj za stampanje ili prevlacenje u (XHTML, RDF / EARL and PDF) formatima.

Vazno: Rezultati revizije se cuvaju u Sidar bazi podataka 7 (sedam) dayna. Moguce je u tom periodu nastaviti reviziju koristeci URI strane sa sazetkom, koja sadrzi identifikatr za svaku posebnu reviziju.

Vrati.

Sidar kucna strana.

Copyright © Sidar 2003-2005
Razvoj: Carlos Benavídez